Да отдадем почит на великия Патрик Суейзи – Patrick Wayne Swayze

 

Патрик Уейн Суейзи ( Patrick Wayne Swayze) е американски актьор, танцьор и певец.

Роден е на 18 август 1952 г. в Хюстън, Тексас.

От 1975 г. е женен за Лиза Ниеми.

Става известен през 1980-те години след няколко романтични роли, особено във филмите „Мръсни танци“ (Dirty Dancing) и „Призрак“ (Ghost).

За 57-ия си рожден ден на 18 август Патрик Суейзи изглеждаше по-здрав и жизнен отколкото преди няколко месеца. Звездата от “Мръсни танци” все още се бориеше с рака на панкреаса.
Ако се съди само по външния му вид, изглежда така, сякаш е на път да го победи, отбелязват световните медии.
Диагнозата рак на панкреаса му бе поставена през януари 2008 г. Констатирани бяха и разсейки в белия и черния дроб. Лекарите назначиха химиотерапия, която стана причина той да измършавее.
Косата му опада, а обществеността бе шокирана да го види на снимки само кожа и кости. “Минах през ада!”, така емоционално описва той преживяното по време на химиотерапията. Преди десетина дни имаше съобщение, че е влязъл в болница заради вътрешно кървене, но изглежда всичко се е разминало. Въпреки мъките, които изтърпя покрай болестта, Суейзи не може да се откаже от пушенето. Наскоро папараци го щракнаха в Лос Анджелис как дими с цигарата. Говори се, че попушвал отвреме на време и марихуана, за да облекчи болките.

Свежарският му вид през последните месеци бе обнадеждаващ сигнал, за онези, които с носталгия си спомнят знаковите му роли като учителя по танци Джони в “Мръсни танци” или Сам в “Призрак”. Заеме ли се с някоя роля, той влага цялото си сърце и душа в нея. Може би затова екранните му образи са запомнящи се и дълбоко затрогващи.

През юли тази година можеше сде се види с каубойска шапка и тъмни очила – Патрик Суейзи изобщо не изглеждаше като човек, който язди към залеза на живота си.

Тръбичките, подаващи се от ризата му вероятно са катетри за химиотерапия, но Суейзи наистина изглеждаше много по-добре, отколкото преди 3 месеца.

Умира на 14 септември 2009 година от рак.

Нека го запомним така :

Published in: on 16/09/2009 at 13:42  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://domigradina.wordpress.com/2009/09/16/%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bc-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba-%d1%81%d1%83%d0%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: